Metal Sputtering tavoitteet laaja valikoima sovelluksia

- Oct 12, 2017-

Sputterointivaatimukset ovat korkeammat kuin perinteisten materiaalien. Yleiset vaatimukset, kuten koko, tasoisuus, puhtaus, epäpuhtauspitoisuus, tiheys, N / O / C / S, raekoko ja vianohjaus; korkeampia vaatimuksia tai erityisiä vaatimuksia ovat: pinnan karkeus, vastustuskyky, raekokoiden yhtenäisyys, koostumus ja organisaation yhtenäisyys, vieraiden aineiden (oksidipitoisuus ja -koostumus, läpäisevyys, erittäin suuri tiheys ja erittäin hienojakoinen vilja jne. Magnetron-sputterointi on uusi tyyppinen fysikaalinen höyrypäällyste, joka käyttää elektronisillojärjestelmää sähköisesti päästämään ja keskittymään pinnoitettavaan materiaaliin siten, että sputteredatomit noudattavat momentinmuunnosperiaatetta, jolla materiaalista Flyin suurempi kineettinen energia siirretään alustalle kerrostettuun kalvoon. Tällaista pinnoitettua materiaalia kutsutaan sputterointitavoiksi. Sputterointikohteet ovat metallit, seokset, keramiikka, boridit ja vastaavat.

Sputterointi on yksi tärkeimmistä tekniikoista ohutkalvomateriaalien valmistamiseksi. Se käyttää ionilähteellä tuotettua ionia nopeuttamaan aggregaatiota tyhjiössä suuren nopeuden ionisäteen muodostamiseksi, pumppaamaan kiinteän pinnan, vaihtamaan kineettistä energiaa ionien ja kiinteiden pinta-atomin välillä. Jotta kiinteät pinnat sijaitsevat kiinteästä pinnasta pois kiinteästä aineesta ja sijoitetaan substraatin pinnalla, kiinteän aineen pommitus on sputterointimenetelmä raaka-aineiden ohuen kalvon kerrostamiseksi, joka tunnetaan nimellä sputterointitavoite. Puolijohteisiin integroiduissa piireissä, tallennusvälineissä, litteissä näytöissä ja työkappaleiden pintapäällysteissä on käytetty laajalti erilaisia ​​tyyppisiä sputteroivia ohutkalvamateriaaleja.

Sputterointitavoitteita käytetään pääasiassa elektroniikka- ja tietoteollisuudessa, kuten integroitu piiri, tiedon tallennus, nestekidenäyttö, lasermuisti, elektroniset ohjauslaitteet jne.; voidaan käyttää myös lasipinnoitteen alalla; voidaan käyttää myös kulutusta kestävissä materiaaleissa,, High-end koriste-tarvikkeita ja muilla teollisuudenaloilla.

luokittelu

Magnetronin sputterointiperiaate: sputterointitavoitteessa (katodi) ja anodin ortogonaalisen magneettikentän ja sähkökentän välillä korkeassa tyhjiökammiossa, joka on täytetty vaaditulla inertillä kaasulla (tavallisesti Ar-kaasulla), kestomagneetti kohteessa. materiaali 250 - 350 Gaussin magneettikentän muodostamiseksi suurjännitteisellä sähkökentällä, joka koostuu ortogonaalisesta sähkömagneettisesta kentästä. Sähkökentän vaikutuksen alaisena Ar-kaasun ionisaatio positiivisiin ioniin ja elektroneihin, tietyn negatiivisen paineen tavoite, magneettikentän kohdalta lähettämä elektronit ja ionisointitodennäköisyyden työn rooli lisääntyvät katodin muodostamaan korkean tiheyden plasman rungosta, Arionit Lorentzin voimalla nopeuttamaan lennon kohdepintaan kohdepinnan nopealla pommituksella, niin että atomin sputterointi seuraamaan vauhdin muuntoperiaatetta jolla on korkea kineettinen energia kohdepallosta. Substraatti talletetaan ja talletetaan. Magnetron-sputterointi on yleisesti jaettu kahteen eri tyyppiin: sivuttain sputterointi ja RF-sputterointi, jonka sivujuoksutuslaite on yksinkertainen, metallin sputteroinnissa sen nopeus on myös nopea. RF-sputteroinnin käyttö on laajempaa, sen lisäksi, että sputteroidaan johtavaa materiaalia, mutta myös sputteroimattomia johtamattomia materiaaleja, samalla kun oksidien, nitridien, karbidien ja muiden yhdisteiden reaktiivisen sputteroinnin valmistuksen laitos. Jos RF-taajuus kasvaa mikroaaltouunin sputteroinnin jälkeen, yleisesti käytetty elektroninen syklotroniresonanssi (ECR) -tyyppinen mikroaaltoplasman sputterointi.

Magnetronin sputterointimaalaus:

Metallipuhdistuspäällystystavoitteet, metalliseos sputterointipäällystyskohde, keraaminen sputterointipäällystyskohde, boridikeraaminen sputterointitavoite, karbidikeraaminen sputterointitavoite, fluoridikeraaminen sputterointitavoite, nitridikeraaminen sputterointi Kohde, oksidikeraaminen kohde, selenidikeraaminen sputterointitavoite, silisidikeraaminen sputterointitavoite, sulfidi keraaminen sputterointitavoite, keramiikkatavoite, kromivälitteinen piikeraattinen tavoite (Cr-SiO), indiumfosfaattitavoite (InP), lyijyartseniditavoite (PbAs), indium-arseeniditavoite (InAs).