TITANIUM MACHINING

- Mar 10, 2017-

TITANIUM MACHININGTitaani ja sen seokset näytteille ainutlaatuinen yhdistelmä mekaanisia ja fysikaalisia ominaisuuksia ja korroosionkestävyys, jotka ovat tehneet niistä toivottavaa kriittinen, vaativa ilmailu-, teollisuus-, kemian, energiateollisuudessa palvelu ja katodipölyynnystä tavoitteita PVD pinnoite teollisuudessa.


Tässä muutamia ensisijainen ominaisuuksia titaania:

Kohonnut Voima-tiheys -suhteen (korkea rakenteellinen tehokkuus)

Low Density (noin puolet painon teräksen, nikkelin ja kuparin seokset)

Poikkeuksellisen Korroosionkestävyys (ylivoimainen vastustuskyky kloridit, meriveden ja hapan ja hapettavat happamissa olosuhteissa)

Erinomainen Kohonnut lämpötila Properties (jopa 600 ° C (1100 ° F))


Muita houkuttelevia ominaisuuksia titaania:

Poikkeuksellinen eroosio ja eroosio korroosionkestävyys

Suuri väsymislujuus ilmassa ja kloridi ympäristöissä

Korkea murtumissitkeys ilmassa ja kloridi ympäristöissä

matala kimmokerroin

Alhainen lämpölaajenemiskerroin

Korkea sulamispiste

Olennaisesti ei-magneettiset

Korkea luontainen iskunkestävyys

Korkea ballistinen-tiheys -suhteen

Myrkytön, nonallergenic ja biologisesti täysin yhteensopiva

Erittäin lyhyt radioaktiivinen puoliintumisaika

Erinomaiset kryogeeniset ominaisuudet


Kaikki nämä ominaisuudet tekevät titaani olla yhä tärkeämpi rooli materiaalin sovelluskenttä ja saa se nimi "tulevaisuus metal".
Äskettäin titaania työkappaleen materiaali on löytää tiensä moniin konepajat kanssa jyrsintä ole pääasiallinen työstö menetelmän, erityisesti implantti lääketieteen, auto- ja rakenteelliset ilmailu osia. Vaikka poistoteho on tulossa yhä kilpailutekijäksi, tämä ei ole helppo saavuttaa titaani, joka esittelee haastava työstettäviä. Kuitenkin uusi työkalu ja prosessin kehitys tarjoavat tällä yhä hyödyllinen muotoilu materiaali uusia mahdollisuuksia parantaa koneistus taloutta.

 

Fysikaaliset, kemialliset ja termiset ominaisuudet titaania tekevät siitä ainutlaatuisen vaativa materiaali koneeseen. On olemassa useita titaaniseosten joilla on erilaisia ominaisuuksia ja työstettävyys vaihtelee huomattavasti - perinteisestä Ti6Al4V vahvempi seoksia, kuten Ti10-2-3 ja nyt Ti5553. Niistä tärkeimmät ominaisuudet on riski työkalun kulumisen takia kärjessä altistuu korkeille lämpötiloille - enemmän lämpöä absorboituu koska titaani on huono terminen kapellimestari.

Työkalujen kuluminen / jakautuminen on myös yleistä, koska tahroja taipumus titaania, joka on reaktiivinen työkalu materiaaleja. Tahroja on missä siru hitsit Insert aiheuttaen reuna-line frittering kun pääsemästä uudelleen leikkaus. Muita ominaisuuksia ovat materiaali taipuma / pulista taipumus johtuu elastisuus titaania, ja riski nopean työkalun kulumisen takia paikallisten korkeapaine yhdistettynä lämpöä kosketuspinta.

On olemassa muutamia yleisiä sääntöjä koneistus titaani, jotka voivat auttaa voittamaan nämä vaatimukset: käyttävät suhteellisen alhainen lastuamisnopeuksilla; käyttää terävät leikkuureunat; optimoida syöttönopeudet ja välttää tyhjäkäynnillä leikattuina; käyttää suuria määriä jäähdytysnestettä, edullisesti korkeassa paineessa läpi karan ja työkalun; korvata leikkuuteriin ensimmäinen merkki mitään kulumista; ja työllistää kiivetä (alas) jyrsintä mahdollisuuksien.Kun koneistus tahansa titaaniseoksesta on yhteinen tarve perusteellisempaa suunnittelua - valinnasta työstökoneen tehtävään läpi ohjelmoinnin leikkaus yksityiskohtia. Koko ja muoto komponenttien ominaisuudet vaihtelevat ja niin tekevät vaatimuksia valintaan koneen, telineeseen, lastuamisnestekanava, työkaluja, menetelmä ja lastuamisarvot.

Ensimmäinen ratkaiseva tekijä on koko ja muoto kokoonpanoja ja sopivan työkalun koon. Kääntöterä leikkurit materiaalin poistamiseksi tehokkaimmin ja nykyään nähdään ensimmäinen valinta rouhintaan sekä lyömätön, kun se tulee viimeistelyyn suuri litteä kasvot. Täyskovametalliset terät muodostavat ratkaisu esiviimeistelyyn ja viimeistelyyn ja kun säteet, kolot ja paikat ovat liian pieniä kääntöterä työkaluja. Niiden etuna on suuri määrä huilut ja korkea aksiaalinen leikkaus valmiudet.

Valinta oma jyrsintä titaani täytyy ensinnäkin perustuttava tarvittava ohjelma-vaihtoehtoja. Titaani, työkalu perusasiat ovat aina sisällyttää verrattain myönteinen rake terävällä mutta vahva terä on kovametalli grade - nämä kestettävä erityiset lämpö- ja kemiallinen vaatimuksiin titaania. Kääntöterä teknologia on tullut pitkän tien osalta geometria ja työkalu materiaalia, ja valtaavat kuin kustannustehokkaampi ratkaisu suuresta määrästä täyskovametalli ja HSS työkalu vaihtoehtoja, jopa keskisuurille ja suurille työkaluja. Viime aikoihin asti, edistystä työstö titaania näyttää olleen unspectacular, mutta nyt muutaman läpimurto kehitys on parantanut jyrsintä.

Luonteesta johtuen tyypillisten ilmailu- komponenttien, säteittäinen jauhaminen on erittäin sopiva työstö menetelmä titaanista. Osat käyttäytyvät usein useita hartiat, reunat, profiilit ja onkaloita, jotka joudutaan usein koneistettu harkkoja. Kuitenkin suuri säteittäinen lastuamissyvyyksillä voi aiheuttaa merkittäviä vähennyksiä työkalun elämää, kun taas suuri aksiaalinen lastuamissyvyyksillä on suhteellisen vähäinen vaikutus leikkaus lämpötilasta ja täten eivät vaikuta työkalun kestoikää samalla tavalla. Siksi tiivis-pitch, pitkä reuna jyrsin, jossa on säteen suuntaiseen tartuntaan noin 30 prosenttia ja jopa aksiaalinen sitoutuminen koska sovelluksen avulla on tehokkain tapa poistaa titaania.

Kääntöterä, pitkä reuna leikkurit


Nämä koostuvat useita rivejä inserttejä, jotka perustuvat jatkuvaan, kierteisen reunan täyskovametallista leikkureita. Accommodating kääntöterien muodostavat rivin pohjasta leikkurin nousevan kehällä on tähän asti esittänyt rajoitus saavuttamaan hyväksyttävää koneistus valmiudet ja turvallisuutta titaania. Antelias huilut tehokkaan lastunpoisto ovat välttämättömiä ja yhdessä rakentamaan tehokkaan riviä positiivinen, terävä insertit leikkurin, ovat luoneet ansoja kääntöterä, pitkä reuna leikkuri.

Terät, jotka ovat tarkasti ja tukevasti kiinnitetty paikalleen vastustamaan aksiaalivoimia luoma Helix ovat ensiarvoisen jauhatukseen titaania. Jokainen liike jopa rouhintaan voi aiheuttaa epätasaista kulumista ja laittaa kärjessä vaarassa tai jopa aiheuttaa ruuvin rikkoutumisen, mikä johtaa rikkoutumiseen. Aksiaalinen tuki teriä on erityisen vaikea saavuttaa pitkin rivi tiiviisti sijoitettu peräkkäisten insertit, ja tämä voi johtaa yli riippuvuutta insertin ruuvi.

Paras tapa saavuttaa erinomaisen suorituskyvyn tasoa pitkältä jyrsintä on oltava tinkimätön rajapinta insertin ja työkalun runkoon. Nykyään työkaluja täällä, insertti istuin on lopullisesti tuki ja lukitustoiminto osalta aksiaaliset ja rotaatiovoimien. Tällainen insertin sijainti antaa mahdollisuuden suuren lastuvirta ja mahdollistaa tilava lastu-urat. Lisäksi erilaisia hammas valmiudet voidaan sitten säädettiin sama työkalun halkaisija saamalla valinta inserttikoot puuttua eri toimintoja. Lähempi insertti piki tarjoaa muuttujia parantaa tuottavuutta syöttönopeudella.

Jäähdytteellä korkeassa paineessa, kautta karan ja työkalun aikana titaanin koneistus vaikuttaa lämmön jakelusta, lastunmuodostus, hitsaus-on-reunat, työkalun kulumista ja pinnan eheys, ja siten tekee selväksi eron suorituskykyyn. Soveltaminen korkeapaine jäähdytysnestettä, jotka vaihtelevat standardin 70-100 bar paine, on havaittu olevan hyvin selkeitä etuja titaani jyrsintä. Jäähdytysneste korkeassa paineessa on vakiona useissa nykypäivän koneiden ja sellaisena se on potentiaalinen resurssi optimoimiseksi titaani jyrsintä.

kapea onteloita


Kun sovellus liittyy kapea, syvä onteloita, jotka vaativat pitkiä työkalu ulottuvilla, ratkaisua tarvitaan pieni työkalu valmiudet sekä toiminnan joustavuutta. Tilalla täyskovametalli tehtaan laajennetun istukka kone syvälle onteloon ei edusta optimaalista vakautta. Tämä skenaario rajoittaa lastuamisarvoja ja voi olla riski komponenttien laadun. Käsite vaihdettavia pään leikkurit tarjoaa kuitenkin molempien edut indexability ja viimeistely kyky täyskovametallista leikkureita. Kytkentä välillä pää ja varsi on avaintekijä tällaista työkalua käsite. Suorituskyky perustuu vahvuus, vakaus, tarkkuus, toistettavuus ja käsittelyn helppoutta.

Vuodesta suorituskyky ja tulos valmiudet, työkalu kustannusten näkökulmasta ja joustavuutta vaatimus, vaihdettavalla pää tarjoaa etu 10 25 mm työkalun halkaisija alueella. Joustavuus on korkea tällä konseptilla ja alennetun työkalun varaston se tarjoaa. Viimeistely kyky on parempi kuin kääntöterä leikkureita, ja se edustaa olennaisesti pienempi työkalu kustannuksin kuin täyskovametalli leikkuri ja ei tarvitse hionta menetys koon. Mahdollisuus valita yhdistelmiä eri päitä ja erilaiset varret tarjoaa suurta joustavuutta ja optimoinnin mahdollisuuksia.

Runsas aksiaalinen tuki kasvot, kartiomainen säteittäinen tuki kasvot ja erityisesti kehitetty kierre ja ruuvaa tukea, kuten esimerkiksi CoroMill 316 vaihdettavalla pää leikkuri tarjoaa kytkimen välillä tarvitaan pään ja varren, ja perusta hyvän suorituskyvyn pitkä työkalu ulokkeita.

Tasojyrsintä


Osa yleisten sääntöjen tasojyrsintään suosittelemien, erityisesti leikkuri paikannus suhteessa työkappaleeseen, leikkuri halkaisijaltaan työkappaleen leveyden ja edullinen kiivetä (alas) jyrsintä ohuella-to-paksu siru. Enemmän hoitoa tarvitaan myös leikkurin ja poistunut työkappaleesta. Leikkurissa on säilytettävä polku tarjoaa täyden yhteystiedot sijaan useita kulkee jyrsittäessä suuria kasvoja ja, mikäli mahdollista, hakkaavaan olisi vältettävä, jossa reiät ja kolot jälkeen tehdyistä tasojyrsinnän.

Osalta tyyppi tasojyrsin, pyöreä insertti leikkuri, kuten CoroMill 300, on usein ensimmäinen valinta, koska voimaa ja geometria sen kärjessä. Etuhammasta insertin koko jopa 25,4 mm ovat saatavilla, jotka tarjoavat erittäin korkeat lastuvirta. Koko käytetään tasapaino lastuamissyvyys tarvitaan, ominaisuus koneistetaan ja työstökoneen ominaisuus. Tämä on erittäin tehokas ja luotettava rouhinta ja esiviimeistelyyn leikkuri, joilla voidaan kehittää myös koneistus onteloita kautta kierukka interpoloimalla. Korkea lastuvirta, pitkä terien kestoikä ja hyvä turvallisuus ovat mahdollinen etu tämäntyyppisen leikkuri. Leikkuuterä on erittäin pitkä, jakaa kuluminen, joka johtaa usein laajennettu työkalun elämää.

Sisään tuleva kulma Kierroksen insertin leikkuri on vaihteleva ja, kuten 45 ° tasojyrsin, antaa siru harvennus vaikutus, joka on hyödyllinen nostamalla syöttönopeutta. Kuitenkin teho ja vääntömomentti tarvitsevat ylimääräistä huomiota työstettäessä titaani koska korkeamman leikkaus voimia. Vetolujuus seoksen, leikkuri sitoutuminen, syöttönopeus ja hampaiden määrä leikattuina ovat erityisen merkityksellisiä, kun se tulee kohtaamaan tehtaalle rouhinnasta titaanista.Muita vaihtoehtoja


Jyrsin, jossa on todella pieni tuotavan kulma (10 °) voivat tarjota vieläkin suurempi siru harvennus vaikutus, ja sellaisena se antaa mahdollisuuksia entisestään syötteitä. Yhdistettynä pienellä leikkuusyvyyttä korkea rehun jauhaminen voi olla erittäin tehokas koneistus menetelmää eikä aseta koholla teho ja vääntömomentti. Korkea lastuvirta voidaan saavuttaa pienempiä, heikompien koneita.Haohai Metal varustettu ammatillinen tehdas, on yksi johtavista valmistajista ja toimittajista eri materiaaleja ja kokoja katodipölyynnystä tavoitteita ja kaari katodit , ja titaani on paras etu materiaali, kun ihmiset tarvitsevat titaani, he kääntyvät Haohai, joten ota rohkeasti yhteyttä, kun on kysyntää titaani katodipölyynnystä tavoitteita ja Cathodes .


Pari:PVD-KIINNITYKSET Seuraava:HIPIMS