Ohut laskeuman

- Sep 11, 2017-


Ohut laskeuman


Thermal haihtuminen
Thermal haihtuminen on luultavasti yksinkertaisin Fysikaalinen höyrypinnoitus (PVD) prosessi tuottaa ohutkalvojen, jossa lähde atomien tai molekyylien yhdistelmiin (evaporant) saada lämpöenergiaa lämmitysjärjestelmän muodostavat vapor vaihe ja sen jälkeen tiivistää alustan. Tähän prosessiin kuuluu joko Höyrystyminen, kun kiinteä ensin sulaa ja sitten muuttuu höyry- tai sublimaatio kun kiinteä vapor muutos tapahtuu suoraan. Korkea laskeuman, suuri tyhjiö kunto ja yleistettäviä kaikkien luokkien materiaalit ovat tärkeimmät syyt suosio tätä tekniikkaa.

On yleensä kahdenlaisia haihtuminen lähteistä – sähkölämmitteinen ja elektronisädettä lämmitetty. Sähkölämmitteinen haihtuminen lähde perustuu Joule Lämmitys käyttäen vastus tai induktio lämmittimet, joka lämmittää koko evaporants sen haihdutuslämpötilan. Lähteet voivat olla hyvin eri kokoonpanoissa kuten lanka lähteistä, arkki lähteistä, sublimaatio uunit ja Upokas lähteistä. Keskeinen kysymys haihtuminen lähteistä on että he pitäisi ei saastuttaa, reagoivat tai kevytmetallivanteet evaporants tai julkaisu kaasuille haihtuminen lämpötilassa.

Tältä osin sekä energian elektroni-beam Lämmitys tulee varmasti ensisijainen haihtuminen tekniikka. E kauko haihtuminen elektronit ovat thermionically pääsee lämmitetty palhot, nopeuttaa negatiivinen mahdollisuudet on katodi ja ohjataan evaporant ilmaiseksi maahan mahdolliset poikittainen magneettikentän läsnäolo. Evaporant puhtaus on varmistettu, koska vain pieni maksu sulaa tai sublimes niin, että tehokas Upokas on unmelted kallo materiaali ympärillä.

Themal Evaporation.jpg


Sputterointi
Sijaan thermal haihduttamalla, joka johtuu lämpöenergian atomien voi myös jättää vankka raaka avulla sputtering, i. e. pinta pommituksen energinen hiukkasten. Samanlainen haihtumista vapautuneen atomien sputtering prosessi kulkea alipaineessa ympäristön ja tallettaa atomisesti alustalle. Kutsutaan myös tavoite, raaka-aineena toimii katodi, johon DC tai RF-virtalähde on kytketty tämän alustan toimii anodi, joka kelluu, maadoitus tai puolueellisia.

Kun juoksu tyhjiö-kammiossa on täynnä työ kaasu, tyypillisesti argon sähköpurkaus (plasma) voidaan aloittaa soveltamalla jännite välillä katodi ja anodi. Positiivisesti ionisoitua kaasua atomien plasmassa kiihdytetään tavoitteen oletuskäyttäjäprofiiliin pudota kohde pinnan läheisyydessä ja lakko ulos atomien jotka kulkevat plasma ja tiivistää alustan muodostavat haluamasi ohut elokuvia.

On olemassa useita muunnelmia sputtering prosessi, eli DC, RF, reaktiivinen ja magnetron sputtering. Nämä ehdot ovat kuitenkin noin eri näkökohtia ja käytännössä käyttää ovat yleensä hybridit niistä. On useita etuja sputtering tekniikkaa. Korkea ja suuri alue näin myös laskeuman seokset ja komposiitit ja osilla on hyvin erilainen höyrynpaine. Elokuvat näyttely yleensä matalan pinnan karheus, korkea tiheys, korkea sivusuunnassa tasalaatuisuus ja hyvä tartunta alustaan.

Lisäksi katodipölyynnystä tavoitteet lähes kaikki tekniset materiaalit ovat nykyään kaupallisesti käytettävissä riippumatta metallien, puolijohteet tai typen, fluorideja, boridilla ja nitridit. Nämä materiaalit ovat yleensä valmistettu erilaisia muotoja, esimerkiksi suorakulmaiset ja pyöreät levyt tai toroids. Nämä ominaisuudet tekevät sputtering erittäin suosittu tekniikka sekä tieteelliseen tutkimukseen ja teolliseen tuotantoon.


magnetron-sputtering-technology-metallization-textile-materials-technical-illustration-closeup.png


Magnetron sputtering

Magnetron sputtering käyttää magneetteja ansa elektronit yli negatiivisesti varautuneet kohde materiaali, joten ne eivät ole ilmainen pommittaa alustaan, estää esine päällystetty ylikuumeneminen tai vaurioitunut ja mahdollistaa nopeammin ohut laskeuman osuus. Magnetron Sputtering ovat yleensä järjestelmissä kuin ”In-line” jossa substraattien matkustaa kohde materiaalin jonkinlaisella hihnakuljettimella, tai pyöreä etupuolelle. He käyttävät useita menetelmiä asiakkuutta korkea energian tilassa kuten tasavirta (DC), vaihtovirta (AC) ja Radiotaajuus (RF) magnetron lähteistä.

Thermal haihtuminen, joka hyödyntää tavanomaista Lämmitys lämpötila verrattuna Sputtering tapahtuu plasma ”neljäs valtio luonteeltaan” ympäristössä, jossa on paljon korkeammat lämpötilat ja kineettisen energian mahdollistaa paljon puhtaampia ja tarkempi ohut laskeuman atomitasolla.Mikä lähestymistapa on oikea valinta tiettyä ohut laskeuman kiilto on voitte luottaa monia monimutkaisia tekijöitä - ja enemmän kuin yksi tapa voidaan saavuttaa samanlaisia päättyy.  Haluat aina saada apua toimivaltaisen tyhjiö tekniikan asiantuntija arvioimaan tarpeitasi ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen tuloksen saa halvimmalla.Magnetron sputtering.jpg


Pulssi laser laskeuman
Pulssi laser laskeuman (PLD) on toinen PVD prosessi, joka houkuttelee enemmän ja enemmän nykyään kasvaa laadukkaita epitaksiaaliseen ohut elokuvia. Alun perin se oli luokiteltu epäsovinnaisia muunnelma haidutusprosessiamme, koska PLD kuuluu myös höyrystymiseen materiaalit, paitsi ”lämmitysjärjestelmä” on korkean tehon laser. Nykyään PLD pidetään pikemminkin yksittäisten kertymistä tekniikka koska merkittävä ero konfigurointi ja application verrattuna haihtumista.

PLD prosessi materiaalit ovat ablated päässä täytetty maali lentoratojen pulssi laser yleensä kanssa UV. Ablaatio prosessi tuottaa ohimenevä, erittäin valovoima plasma töyhtö, joka sisältää neutraalit, ioneja, elektroneja jne. Plasma töyhtö laajenee pois tavoite pinnalta ja vuorovaikutuksessa salissa tunnelma, kunnes se saavuttaa alustan, jossa elokuvat on talletettu. Useita etuja tehdä PLD suotuisa tekniikka kasvava sisältävistä ja Supra. Yrityksellä on erittäin stoikiometrinen siirretään materiaalit Target alustan, joka mahdollistaa kasvun monimutkainen koostuva elokuvien pieniä irtotavaraa. Lisäksi energian käyttö johtaa erittäin puhdas prosessi taustalla kaasua pysyvää tai reaktiivinen.

Metal-organic vapor-vaihe epitaxy
Vieressä edellä mainitun PVD-prosessien Kemiallinen höyrypinnoitus (CVD) on myös hyvin laajalti käytetty menetelmä ohut kasvulle. Materiaalin siirto tiivistetty vaiheen evaporant tai kohde CVD käyttää kaasumaisten reagenssit (esiasteet) kohtalainen paine ohut muodostumista.

CVD on monimutkainen prosessi, ja se liittyy yleensä useita peräkkäisiä vaiheita. Aikana alustan asetetaan jatkuva virtaus lähtöaineiden. Kemiallisia reaktioita kaasufaasissa tuottaa uutta reaktiivinen ja sivutuotteiden reaktio-alueella. Ensimmäinen reagenssit ja niiden tuotteet kuljetetaan sitten substraatin pintaan läpi kemiallista tai fysikaalista adsorptio. Heterogeenisten reaktioiden välillä nämä reagoivat katalysoivat pintaan ja aiheuttaa nukleaatio ja elokuva kasvua. Haihtuvien sivutuotteiden pinta reaktioita jättää pinnan desorptio ja kuljetetaan pois reaktio zone.

Useita eri CVD prosesseihin metal-organic vapor-vaihe epitaxy (MOVPE), kutsutaan myös metal-organic Kemiallinen höyrypinnoitus (MOCVD) tulee nykyään hallitseva tekniikka, jolla Optoelektroniset laitteiden yhdiste puolijohteet.