Fysikaalinen höyrystys

- Apr 06, 2017-

Fysikaalinen höyrystys


Fysikaalinen höyrynpäällystyspäällyste Lyhyesti PVD-pinnoitteena, joka viittaa erilaisiin ohutkalvon kerrostustekniikoihin, joissa kiinteä metalli höyrystetään suurtyhjössä ja se laskeutuu sähköä johtaville materiaaleille puhtaana metallina tai metalliseoksena.


PVD-päällysteellä on yleensä kaksi alaryhmää: haihtuminen ja sputterointi. Kukin näistä sisältää useita tekniikoita, kuten katodikaari-, HiPIMS , e-säde, ja magnetroni jne.

 

PVD COATING 01.jpg


Prosessina, joka siirtää päällystysaineita yhdellä atomilla tai molekyylitasolla, se voi tuottaa erittäin puhtaita ja korkean suorituskyvyn omaavia pinnoitteita, jotka monissa sovellutuksissa ovat paljon parempia elektrolyyttistä. PVD-pinnoitusprosessit ovat ympäristöystävällinen prosessi, joka voi suuresti vähentää sellaisten myrkyllisten aineiden määrää, jotka on hävitettävä tavanomaisemmilla päällystetyypeillä, jotka sisältävät nestemäisiä esiasteita ja kemiallisia reaktioita.


Jokaisen mikrosiru- ja puolijohdelaitteen ytimessä PVD Coatings mahdollistaa aurinkopaneeliteollisuuden vihreämmän sähkön sekä kirurgiset ja lääketieteelliset implantit, jotka edellyttävät suurinta puhtaustasoa. Se tuottaa pinnoitteita, joilla on erinomainen kovuus, kestävyys ja kestävyys. PVD-pinnoitteet vähentävät kitkan suorituskykyisiä liikkuvia osia, joten niitä käytetään laajasti ilmailuteollisuudessa ja autoteollisuudessa sekä työkaluihin, joiden kestävyys on ratkaiseva menestystekijä.


Fysikaaliset höyrynpäällystyspäällysteet ovat myös erittäin kestäviä särmäys- ja korroosiota varten, joten niitä voidaan käyttää monenlaisiin koristeellisiin pinnoitteisiin väreillä, jotka eivät haalistu. PVD tuottaa erittäin loistavia viimeistelyjä, jotka tekevät kelloista erittäin kestäviä naarmuja ja kaavoja, ja niitä käytetään useissa optisissa sovelluksissa, jotka vaihtelevat lasista itsepuhdistuviin sävytettyihin ikkunoihin. Niiden korroosionkestävyys tekee niistä laajalti käytettäviä kotitaloustarvikkeita, kuten ovien / ikkunoiden kahvoja, vesijohtoverkkoja, astiastoja ja merikalusteita.


PVD on pohjimmiltaan tyhjiöpinnoitustekniikka, joka höyrystää metallia atomien tai molekyylien plasmalle ja sijoittaa ne monenlaisiin alustoihin. Suoritetussa korkeassa tyhjiökammiossa, joka on suunnilleen 10 - 2 - 10 - 4 millibaaria, prosessi tapahtuu yleensä välillä 150 - 500 astetta C.


PVD COATING 02.jpg


Pinnoitettava materiaali kiinnitetään kiinnittimessä ja sijoitetaan tyhjösumutuskammioon. Laite pumpataan alaspäin optimaaliseen paineeseen riippuen käytetyistä pinnoitusmateriaaleista, substraatista ja prosessista, ja pinnoitettava esine usein esikuumennetaan ja sputter puhdistetaan.


Saatavilla on monenlaisia ​​PVD-pinnoitteita, kuten Zirkonium Nitride (ZrN), Zirconium Carbon Nitridi (ZrCN), Titanium Nitride (TiN), Titanium Carbon Nitridi (TiCN), Chromium Nitride (CrN), Kromi Nitride (CrCN) , Ja kromitridi (CrN).


PVD-pinnoitusmateriaaleja muodostavat karbidit, nitridit, silisidit ja boridit ovat erityisominaisuuksia räätälöityinä tiettyihin sovelluksiin. Esimerkiksi grafiittia ja titaania käytetään usein korkean suorituskyvyn ilmailu- ja autoteollisuudessa, missä kitka ja lämpötila ovat tärkeitä menestystekijöitä.


Zr02.jpg


Yhdenmukaisen ohutkalvon päällystyspaksuuden aikaansaamiseksi, joka on usein muutama atomien tai molekyylien paksuus, päällystettävät osat pyöritetään usein useilla akselilla tasaisella nopeudella tai sijoitetaan kuljetinhihnoille, jotka kulkevat kerrostumismateriaalin plasmavirran ohi. Yhtenäistä tai monikerroksista päällystettä voidaan levittää saman kerrostusjakson aikana.


Lisäksi reaktiivisia kaasuja, kuten typpeä, happea tai asetyleeniä, tuodaan tyhjösumutuskammioon muodostaen erittäin vahvan sidoksen päällysteen ja substraatin välillä, kun se on kerrostettu. Vaikka ohutkalvopäällysteet ovat vain muutaman mikronin paksuisia, ne muodostavat erittäin tarttuvan päällysteen, jolla on suuri voitelukykyinen alentava kitka ja lämpö, ​​mikä tekee PVD: stä täydellisen valinnan tehokkaille leikkaustyökaluille ja moottorin osille.


PVD-pinnoitusprosessin kaikista eduista, jotka tuottavat aikamme kaikkein kovimmillaan, loistavimmilla ja huipputeknologiatuotteilla mikropiirejä aurinkopaneeleihin, mikään ei ole tärkeämpää kuin se, että PVD-pinnoitteita voidaan käyttää ilman myrkyllisiä jäämiä Tai sivutuotteita, jotka haittaavat planeettamme ympäristöä.

 

Cr 04.jpg


Haohai Metal (Haohai Titanium) kehittää PVD-päällystysratkaisuja, jotka tarjoavat asiakkaillemme todellisia kilpailuetuja ja jotka tarjoavat nykyaikaisen, hyvin varustetun laitoksen ja arvokasta tietoa ohutkalvon PVD-pinnoitusprosesseista, materiaaleista ja sovelluksista. Olemme luotettava kumppani laadukkaiden tuotteiden valmistuksessa sputterointikohtioiden ja valokaaren katodit.


Haohai Metalli (Haohai Titanium) tarjoaa laajan valikoiman päällysteen materiaalien eri konfiguraatioon, kuten pyörivä sputterointikohtioiden, tasomainen sputterointikohtioiden, kaari katodit, haihduttamalla materiaalit ja upokkaat materiaalien ja titaanin , zirkoniumin , kromin , hafniumin , niobin , tantaalin , molybdeenin , pii , titaani-alumiini , nikkeli-kromi , pii-alumiini ja kromi-alumiini jne.