Titaanin työstö: Johdanto

- Jan 28, 2019-


Titaanin työstö: Johdanto


Titaania voidaan koneistaa taloudellisesti tavanomaisella tuotantomenetelmällä, jos myymälämenettelyt otetaan käyttöön metallille yhteisten fysikaalisten ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Tekijät, jotka on otettava huomioon, eivät ole monimutkaisia, mutta ne ovat välttämättömiä titaanin onnistuneelle käsittelylle.


Tärkeintä on, että eri titaanilaatuilla, toisin sanoen kaupallisesti puhtaalla titaanilla ja erilaisilla titaaniseoksilla, ei kaikilla ole samanlaisia koneistusominaisuuksia, enempää kuin kaikilla teräksillä tai kaikilla alumiiniluokilla on identtiset ominaisuudet. Ruostumattoman teräksen tavoin titaanin matala lämmönjohtavuus estää lämmön kulkeutumista itse työpaikalla, mikä edellyttää jäähdytysnesteiden asianmukaista levitystä.


Yleensä hyvän työkalun käyttöiän ja työn laadun voidaan taata jäykillä koneasennuksilla, hyvän jäähdytysnesteen, terävien ja asianmukaisten työkalujen käytöllä, hitaammilla nopeuksilla ja raskaammilla syötöillä. Terävien työkalujen käyttö on välttämätöntä, koska tylsät työkalut korostavat lämmön muodostumista aiheuttaen kohtuutonta kastelua ja tarttumista, mikä johtaa työkalun ennenaikaiseen vioittumiseen.

Veteraanikauppojen miehet ovat verranneet kaupallisesti puhdasten laatujen tai titaanin työstettävyyttä 18-8-ruostumattomasta teräksestä valmistettujen koneiden työstettävyyttä lejeerilaatujen ollessa jonkin verran vaikeampaa koneistaa.