Lisääntynyt tuottavuus erikoistekniikoilla

- Feb 15, 2019-


Lisääntynyt tuottavuus erikoistekniikoilla


Kyvyttömyys parantaa leikkaustyökalun suorituskykyä kehittämällä uusia leikkaustyökalumateriaaleja - erityisesti pinnoitteita - on ollut erittäin turhauttavaa. Samoin hyvin vähän tuottavuuden paranemista on koettu tutkimalla uusia nopeuksien, syöttöjen ja syvyyksien yhdistelmiä. Mielenkiintoisiin kehityskohteisiin kuuluvat kuitenkin erityisesti suunnitellut sorvaustyökalut ja jyrsinnät sekä erityisen päätevalssimotekniikan käyttö.

Viime vuosina keraamisia työkaluja on käytetty menestyksekkäästi korkean lämpötilan seosteräksisten suihkumoottorikomponenttien työstämisessä nopeuksilla, jotka ovat paljon suuremmat kuin tavanomaisesti käytetyillä. Nopeudella 183 - 213 m / min (600 - 700 ft / min) työkalun käyttöikä on lyhyt (3 - 5 min), mutta on mahdollista suorittaa leikkaus näillä nopeuksilla ja sitten indeksoida leikkuukärki seuraavan tekemiseksi kulkea. Samalla tekniikalla on potentiaalia titaanin työstössä C-2-karbidien kanssa. Tietoja tarvitaan niiden nopeuksien määrittämiseen, joilla toistettavissa oleva ja luotettava työkaluaika on luokkaa 3 - 5 minuuttia, ja sen määrittämiseksi parantavatko nämä olosuhteet titaanityöstön taloudellisuutta.

Yksi käytännöllisistä tekniikoista tuottavuuden lisäämiseksi on optimaalisten kustannusten määrittäminen tietyn titaaniosan koneistuksesta tiettyä koneistusoperaatiota varten. Jos käytettävissä on erityisiä tietoja työkalun käyttöiän nopeudesta, syöttöstä ja syvyydestä tietylle toiminnalle ja leikkurille, on mahdollista laskea koneistuksen kokonaiskustannukset ja aika leikkausparametrien funktiona. Jotkut yritykset käyttävät nyt tietokoneita tällaisten kustannusanalyysien suorittamiseen ja vähimmäiskustannusten ja optimaalisten tuotantosuhteiden saavuttamiseen tiettyihin koneistustoimintoihin.