EDELLYTTÄVÄT SUOJAUSPÄÄLLYSTÄ

- Jul 17, 2018-

1003.jpg


EDELLYTTÄVÄT SUOJAUSPÄÄLLYSTÄ


Magnetron-sputterointi on tyhjöpäällystysmenetelmä ohuiden kalvojen laskeutumista varten. Koska keksinnöstään 1960-luvun lopulla, sputterointielektrodit ovat kehittyneet. Merkittävimmät tekniset edistysaskeleet ovat pyörivät sylinterimäiset magnetronit ja kehittyneet pyörivät sylinterimäiset sputterointitavoitteet. Nämä kaksi rinnakkaista kehitystä ovat mahdollistaneet valmistajien parantavan päällystyskyvyn ja vähentävät kustannuksia säilyttäen kuitenkin kerrosten laadun ja paksuuden johdonmukaisuuden.


Tiedämme, että kiertävä magnetronisavertaus on taloudellisin ja tuloksekkaan prosessi, joka on saatavilla nykyään merkittävien T & K-tekniikan, prosessien ja tekniikan kehityksen vuoksi. Platinan magnetronin sputterointimenetelmien monet puutteet voidaan ratkaista kiertämällä sylinterimäisen tekniikan käyttöönotto ja toteutus. Kolme merkittävää etua kiertävän sylinterimäisen magnetronisputterointimenetelmän käyttöönotossa ovat: parempi materiaalikartoitus, parempi käyttöaste ja mahdollisuudet kolminkertaistaa tehotiheys, mikä johtaa huomattavasti nopeampaan sputter-nopeuteen tai monimutkaisempaan pinoon.


 1001.jpg


Pyöritettävät sputter-kohteet

Koska markkinoiden kiinnostus magnetronivirtsauksen tyhjiöpinnoitteessa kasvaa, tavoite valmistus laajenee näin ollen. Lämpösuihkutus on suositeltava tekniikka sputterointitavoitteiden tuottamiseksi, koska se tarjoaa laajan valikoiman kykyjä näiden erittäin monimutkaisten valmistusvaatimusten täyttämiseen. Kolme parametria vaikuttavat suoraan kokonaiskustannuksiin:

Aineiston koostumus: Doped-materiaaleja voidaan tuottaa sekä stoikiometrisissä että ei-stökiometrisissä koostumuksissa ilman vaihediagrammien rajoja, jolloin operaattorit voivat kehittää erityisiä pinnoitteita, joita ei voida tehdä klassisten kohdevalitustekniikoiden avulla. Lämpösuihkutus ei tarvitse ottaa huomioon mahdollisia rajoituksia liukoisuudesta lämpöruiskutuksella: Kahden materiaalin seosta voidaan käsitellä yksinkertaisesti sekoittamalla sopivat fraktiot yhteen ennen ruiskutusta.

Laajennettu kattavuus: Lähes kaikki materiaalit voidaan suihkuttaa, alhaisen sulamispisteen metalleista korkean sulamispistekeramiikkaan.

Tavoitteena joustavuus: Pitkäikäiset (koiran luun muotoiset) kohteet lisäävät materiaalin paksuutta molemmissa päissä. Tuloksena suuri kohdemateriaalien hyödyntäminen on mahdollista useimmilla materiaaleilla ja eri tavoitepituuksilla (jopa 152 tuumaa), ja ne voidaan helposti tuottaa.

Kalvon koostumus: Tyypilliset ohutkalvot ja päällystyspinoja, kuten SnO2, TiO2, SiO2 ja Si3N4, voidaan tehdä kehittyneillä sylinterimäisillä tavoiteputkilla.

 

1002.jpg


Seuraavassa on joitain erityisiä pyörivät sylinterimäiset kohteet, joita käytetään laajasti ohutkalvoissa päällystysteollisuudessa:

 

Silikonipartikkelit

Si02: n ja Si3N4: n ohutkalvot pilkotaan Si (Al) -tavoitteista. Si (Al) -tavoitteiden onnistunut tuottaminen lämpösuihkeella hyödyntää tärkeitä suihkutusmenetelmän ominaisuuksia. Sen sisäinen joustavuus kohdegeometriaan sallii laajan kohteen halkaisijan, pituuden ja suoran tai koiran luun kohdepäät, ja maksimoi tavoitepesun kapasiteetin lisäämällä tavoitepaksuutta jopa 9 mm. Alumiinien lisäaineiden pitoisuudet voivat vaihdella välillä 0 painoprosentista 19 painoprosenttiin, ja lopullinen kemiallinen koostumus on tarkka. Vaihtelemalla tavallisista 6 mm: n paksuista kohteista uusille 9 mm: n kohteille (jotka sisältävät 50% enemmän materiaalia) päällystyskustannuksia voidaan pienentää jopa 3% ja käyttöaikaa voidaan nostaa 5%, koska vähemmän swapitavoiteita.

 

Suuritiheyksinen tina

Vakiolämpöruiskutetuilla tina-kohteilla on 90% vaaditusta teoreettisesta tiheydestä, ja niiden happipitoisuus on 2000 ppm. Kuumavesisuihkutekniikan kehitys on kuitenkin johtanut uuden suurtiheyksisen tinan tavoitteen saavuttamiseen, joka ylittää 98% vaaditusta teoreettisesta tiheydestä ja jonka happipitoisuus on alle 250 ppm. Tämä ennakko yhdistää lämpötehosteiden tekniikan ja suurtiheysrakenteiden edut. Määriteltynä valokaaren nopeuden, palamiskäyttäytymisen, laskeutumisnopeuden ja virta / jänniteominaisuuksien mukaan, suurtiheyksisen tina-kohteen sputter-käyttäytyminen osoittaa erinomaista suorituskykyä. Lisäksi kehittynyt lämpöruiskutus mahdollistaa viljamorfologian, viljan orientaation ja materiaalin tiheyden täsmällisen säätämisen. Nämä joustavat säätötoiminnot optimoivat suorituskykyä tuottaen erityisiä sputter- tai päällystysominaisuuksia, mikä johtaa merkittäviin kustannussäästöihin.

 

Titaanioksidi

Täydellinen esimerkki siitä, miten terminen ruiskutus tuottaa lisäarvoa kohdennetulle tuotteelle on TiOx-tavoitteiden tuottaminen. Ensinnäkin korkeat prosessilämpötilat mahdollistavat keraamisen titaanioksidin sulamisen. Samanaikaisesti titaanioksidi läpikäy osittaista pelkistymistä prosessikaasujen kanssa transformoimalla se sähköä johtavaksi faasiksi. Suurilla jäähtymisnopeuksilla se on johtava huoneenlämmössä. Tämä materiaali parantaa huomattavasti stabiilisuutta reaktiivisten prosessien aikana ilman, että tarvitaan takaisinkytkentäsilmukan prosessinohjausjärjestelmää, mutta silti se parantaa edelleen sputterointikerroksen nopeutta.

 

Indiumtinaoksidi

Indiumtinaoksidi on yksi parhaiten toimivista läpinäkyvistä johtavista oksideista, joita näyttömarkkinoilla on saatavilla. Sovelluksiin kuuluvat litteät näytöt, kuten LCD, PDP ja OLED, joissa indiumtinaoksidikerros toimii läpinäkyvänä

elektrodi. Tasomaiset keraamiset kohteet koostuvat yhdestä tai useammasta laatoista, jotka on kiinnitetty metalliseen taustalevyyn. Tänään, reaktiivinen DC magnetronin sputterointikerroin tasorakenteisesta keraamisesta kohteesta on laajimmin käytetty tekniikka indium-tinoksidi (ITO) pinnoitteiden laskeumiseksi lasilla ja muovisilla substraateilla. Suunnittelusta huolimatta tasomaisilla kohteilla on useita sisäisiä rajoituksia niiden tasomaisen rakenteen vuoksi.


Pyörivät sylinterimäiset ITO-kohteet ratkaise monet planeettaisten keraamisten ITO-kohteiden rajoitukset. Jotkut sen luontaisista eduista ovat:

Suurempi käyttökelpoinen tavoitehaku ja lisääntynyt kohdemateriaalien käyttö, jotka molemmat aiheuttavat koneen seisokkeja.

Lisääntynyt prosessivakaus reaktiiviselle kerrostumiselle.

Parannettu tavoitejäähdytys, mikä lisää sähkötehon tiheyttä ja nostaa kerrostumisnopeutta.

Alustavat kenttätestit ovat osoittaneet, että kokonaiskustannuksia voidaan vähentää yli 40% neliömetrillä ja kaksinkertaistaa tavoitteiden hyödyntäminen.